Over ons

Wat is SEB-MH?

SEB-MH is een samenwerking van de duurzaamheidsplatforms in Midden-Holland en is gespecialiseerd in de verduurzaming van het mkb. SEB-MH wil het voor elke ondernemer mogelijk maken diens bedrijf duurzaam en toekomstbestendig in te richten. We helpen de opties te inventariseren, kijken mee met offertes en helpen je bij het regelwerk rond subsidies en fiscale regelingen.

Onze focus ligt op duurzame opwek met zonnepanelen, maar ook op het gebied van energiebesparing en gasloos ondernemen helpen wij graag. Hoeveel ondersteuning je ontvangt, varieert tussen de 10 en 30 uur en van drie maanden tot een half jaar, afhankelijk van je hulpvraag.

Gratis advies

SEB-MH is een stichting die wordt gefinancierd door ondernemers­verenigingen, gemeenten en de provincie. Dankzij deze financiering kunnen wij voor elke ondernemer kosteloos onafhankelijk advies uitbrengen.

Verduurzaming ontzorgd

Voor veel ondernemers zijn de twee grote knelpunten om te verduurzamen: tijd en gedoe. Tijd om zich te verdiepen in de mogelijkheden en gedoe om alle subsidies en vergunningen te regelen. SEB-MH helpt die obstakels weg te nemen.

Lokale expertise

Ons werkgebied bevat de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen. Onze consulenten zijn bekend met hoe de hazen lopen in deze regio. Zij hebben goede connecties met gemeenten, netbeheerder Stedin, bedrijven­terrein­verenigingen en andere betrokken partijen.

Hoe werkt SEB-MH?

Individuele aanpak

Een van onze consulent komt langs op het bedrijf voor een vrijblijvend gesprek en een globale inspectie van de mogelijkheden voor isolatie en zonnepanelen. We brengen jouw huidige verbruik en eigendomssituatie in beeld, brengen je (indien gewenst) in contact met aanbieders en kijken mee met offertes. Ook het papierwerk rond subsidies, verzekeringen en fiscale regelingen pakken we op.

Collectieve verduurzaming

We begeleiden ook collectieve acties op bedrijventerreinen. Hierbij besluiten minimaal vijf bedrijven om samen een subsidie aan te vragen bij de provincie. Deze subsidie geeft 20% retour op alle energiebesparende maatregelen en op energieopwekking zoals met zonnepanelen.

Samenwerking met energiecoöperaties

Om zoveel mogelijk van het beschikbare dakoppervlak vol te leggen met zonnepanelen werken we samen met lokale energiecoöperaties. Want hoe meer energie wordt opgewekt op daken, hoe beter het is voor de energietransitie.

Consulenten

Foto van Niels Fluitman

Niels Fluitman

Binnen het team coördineert Niels de aanpak en begeleidt hij de bedrijven direct op hun weg naar verduurzaming. Hij staat paraat om ondernemers wegwijs te maken in de wet- en regelgeving van energiebesparing en -opwekking. Niels heeft ervaring met verduurzaming van verschillende bedrijventerreinen waaronder de Schiedamse Haven en het ZKD-terrein in Den Haag. Naast zijn […]

nielsfluitman@seb-mh.nl
Foto van Joep Coenen

Joep Coenen

Joep heeft binnen de SEB-MH zijn focus op verduurzaming van bedrijventerreinen, waarbij de sleutel ligt in het bij elkaar brengen van ondernemers om samen stappen te definiëren en te komen tot realisatie van concrete oplossingen. De ondernemers staan daarbij centraal. Joep is zelf ook ondernemer en ontwerpt en bouwt waterstofproductiefaciliteiten en -tankstations. Hierbij komt zijn […]

joepcoenen@seb-mh.nl
Foto van Ton Vreeburg

Ton Vreeburg

Sinds een aantal jaren is Ton actief in het adviseren van bedrijven, VvE’s en instellingen over duurzame opwek van energie met zonnepanelen en de toepassing van verschillende besparingsmaatregelen. Ton heeft een achtergrond in strategievorming, R&D/productontwikkeling en hands-on executie bij partijen als KPN en Akzo Nobel. Binnen het team zet hij zich met name in op […]

tonvreeburg@seb-mh.nl

Bestuur

Foto van Teun Bokhoven

Teun Bokhoven

Teun Bokhoven is actief in vele koepelorganisaties die zich bezighouden met de energietransitie. Hij is onder andere voorzitter van Duurzaamheidsplatform Gouda, TKI Urban Energy en het Uitvoeringsoverleg Gebouwde Omgeving van het Klimaatakkoord. Hij is tevens oprechter van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE).

Voorzitter
Foto van Jac Bost

Jac Bost

Jac Bost is de ondernemer onder de bestuursleden. Zijn bedrijf TOP-Consultants geeft bedrijven advies op het gebied van externe veiligheid, milieu en ruimtelijke ontwikkeling en levert praktische oplossingen.

Penningmeester
Foto van Jan Bouwens

Jan Bouwens

Jan Bouwens is voorzitter van Energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk en bestuurslid van Energie Samen Zuid-Holland. Daarvoor was hij programmamanager bij Rijkswaterstaat en wethouder in Bodegraven.

Secretaris

Partners

Voor en door ondernemers

SEB-MH is een samenwerking van de duurzaamheidsplatforms in Midden-Holland en wordt medegefinancierd door ondernemersverenigingen uit de regio.

Gesteund door overheden

SEB-MH werkt samen met de overheid in de Regionale Energiestrategie (RES) Midden-Holland. We krijgen financiële steun van provincie en gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen om zoveel mogelijk ondernemers te helpen bij de verduurzaming van hun bedrijf.