Besparen & isoleren

Energie besparen is noodzaak voor het klimaat en noodzaak voor de portemonnee. Een van onze consulenten komt op bezoek voor een opname en denkt mee over isolatie en slimme manieren om energie te besparen.

Hoe werkt het?

Verbruik in kaart

De eerste stap is om je huidige energieverbruik in kaart te brengen. Wat zijn je huidige kosten en hoeveel energie heb je nodig om diverse bedrijfsprocessen of -locaties operationeel te houden?

Bespaar- en isolatiecheck

Vervolgens kijken we met welke stappen je energie kunt besparen. Dat kan met isolatie, maar vaak ook door zuiniger met energie om te gaan. Je hoeft bijvoorbeeld niet te stoken in een bedrijfshal die in het weekend niet gebruikt wordt en ook niet de hele nacht het licht aan te hebben staan.

Energiebesparing is ook slim hergebruiken. Blaast je ventilatiesysteem koude buitenlucht naar binnen, dan moet je verwarming constant hard werken. Leid je de lucht eerst langs een plek waar jij restwarmte creëert, dan scheelt dat weer.

SEB-MH loodst je verder langs de fiscale regelingen en heeft indien gewenst een sterk netwerk van partijen voor de uitvoer van de maatregelen.

Vrijblijvende inventarisatie

Wil jij eens kijken wat er mogelijk is? Neem contact met ons en we komen graag langs voor een inventarisatie van de mogelijkheden.