Over Servicepunt Energietransitie Bedrijven Midden-Holland

SEB-MH is opgericht voor en door ondernemers. De stichting is een samenwerking van de duurzaamheidsplatforms uit Midden-Holland en wordt gefinancierd door het bedrijfsleven, de gemeenten en de provincie Zuid-Holland. Deze organisaties ondersteunen SEB-MH in zijn missie om het elke ondernemer mogelijk te maken diens bedrijf duurzaam en toekomstbestendig in te richten. Daarom kan SEB-MH zijn diensten in de RES-regio Midden-Holland kosteloos en onafhankelijk aanbieden. Daaronder vallen de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas. 

Het SEB-MH bestaat uit een kernteam van drie consulenten.

Niels Fluitman duurzaamheidsconsulent SEB-MH

Niels Fluitman

Binnen het team coördineert Niels de aanpak en begeleidt hij de bedrijven direct op hun weg naar verduurzaming. Hij staat paraat om ondernemers wegwijs te maken in de wet- en regelgeving van energiebesparing en -opwekking. Hij heeft ervaring met verduurzaming van verschillende bedrijventerreinen waaronder de Schiedamse Haven en het ZKD terrein in Den Haag, naast zijn rol bij SEB-MH is hij actief als projectleider bij de gemeente Amsterdam.

nielsfluitman@seb-mh.nl
Ton Vreeburg duurzaamheidsconsulent SEB-MH

Ton Vreeburg

Sinds een aantal jaren is Ton actief in het adviseren van bedrijven, VvE’s en instellingen over duurzame opwek van energie met zonnepanelen en de toepassing van verschillende besparingsmaatregelen. Ton heeft een achtergrond in strategievorming, R&D/productontwikkeling en hands-on executie bij partijen als KPN en Akzo Nobel. Binnen het team zet hij zich met name in op de realisatie van zon op dak.

tonvreeburg@seb-mh.nl
Robèrt Smits duurzaamheidsconsulent SEB-MH

Robèrt Smits

Robèrt is actief op het gebied van energiebesparing maar draagt ook graag bij voor duurzame opwek. Hij heeft brede praktische ervaring bij bedrijven in het Rijnmond gebied, beleidsmatig als wethouder duurzaamheid van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en inhoudelijk als teamleider duurzaamheid en circulariteit bij ingenieursbureau Movares. Hij helpt bedrijven op weg in de gehele aanpak van verduurzaming. Robèrt is tevens Energieprestatie Adviseur Woningen (NTA8800) en Gebouwen (in opleiding).

robertsmits@seb-mh.nl