Energiebesparing

Energie besparen is noodzaak voor het klimaat en noodzaak voor de portemonnee. Een van onze consulenten komt op bezoek voor een opname en denkt mee over isolatie en slimme manieren om energie te besparen. SEB-MH kent de fiscale regelingen en heeft een sterk netwerk van partijen voor de uitvoer van de maatregelen.

De eerste stap

Je energieverbruik beperken is de eerste stap in verduurzaming van jouw bedrijf. Als eerste is het belangrijk je huidige verbruik in beeld te brengen. Vervolgens kijken we met welke stappen je energie kunt besparen. Dat kan met isolatie, maar vaak ook door zuiniger met energie om te gaan. Je hoeft bijvoorbeeld niet te stoken in een bedrijfshal die in het weekend niet gebruikt wordt of de hele nacht licht aan te hebben staan.

Energiebesparing is ook slim hergebruiken. Blaast je ventilatiesysteem koude buitenlucht naar binnen, dan moet je verwarming constant hard werken. Leid je de lucht eerst langs een plek waar jij restwarmte creƫert, dan scheelt dat weer.

Vrijblijvende check

Wil jij eens kijken wat er mogelijk is? Afspraken maken met jouw verhuurder? Collectief besparing oppakken? Of jouw kantoor naar energielabel C krijgen? Neem vrijblijvend contact met ons op.