Hoe werkt SEB-MH?
SEB-MH helpt bedrijven als ze voldoen aan deze drie voorwaarden:
- Je bedrijf is gevestigd in Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen of Zuidplas.
- Je hulpvraag gaat over energiebesparing, energie-opwekking of gasloos worden.
- Je gaat daadwerkelijk aan de slag met verduurzaming.
Niets. Omdat SEB-MH wordt gefinancierd door ondernemersverenigingen en overheden, kunnen wij elke ondernemerkosteloze en onafhankelijke ondersteuning bieden. Vereist is wel dat je in het werkgebied van SEB-MH gevestigd bent (Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen of Zuidplas) én daadwerkelijk aan de slag gaat met verduurzaming. De uitvoer van de gekozen maatregelen is voor eigen kosten.
Een kickstart bij de verduurzaming. SEB-MH is jouw sparringpartner en kartrekker. We helpen je de opties te inventariseren, beoordelen offertes met kennis van zaken en helpen je bij het regelwerk rond subsidies en fiscale regelingen. Hoeveel ondersteuning je ontvangt, varieert tussen de 10 en 30 uur en van drie maanden tot een half jaar, afhankelijk van je hulpvraag.
Simpel. Stuur ons een mailtje met je verzoek en wij reageren daarop. Je verzoek kan een vraag om een antwoord op een concrete vraag zijn. Maar het kan ook een aanvraag zijn om te helpen inventariseren wat er in jouw situatie mogelijk is. Of een oriënterend gesprek over zonnepanelen of van het gast af. Vul het contactformulier in of mail info@seb-mh.nl
Een van onze consulenten neemt contact met je op.
Wie helpt SEB-MH?
Jazeker. Als huurder betaal je een energierekening, dus ook voor jou is er winst te boeken met energiebesparing en -opwekking. Voor de verhuurder is die urgentie soms minder duidelijk. Dat noemen we ‘split-incentive’.
Wij helpen graag door in gesprek te gaan met de eigenaar. We stellen bijvoorbeeld een overeenkomst op waarin kosten en winsten van de investering eerlijk worden verdeeld over de partijen.
Jazeker. Als verhuurder betaal je vaak niet zelf de energierekening, maar door te verduurzamen maak je het pand wel meer waard en kun je een hogere huur vragen.
Wij helpen graag door in gesprek te gaan met de huurder. We stellen bijvoorbeeld een overeenkomst op waarin kosten en winsten van de investering eerlijk worden verdeeld over de partijen.
Ja. Als beheerder heb je te maken met energiekosten, dus ook voor jou is er winst te boeken met energiebesparing en -opwekking.
Wij helpen graag door in gesprek te gaan met de gemeente. We stellen bijvoorbeeld een overeenkomst op waarin kosten en winsten van de investering eerlijk worden verdeeld over de partijen.
Dat kan. Omdat we de regionale economie willen stimuleren, werken we zoveel mogelijk met ondernemers uit Midden-Holland. Stuur een mail naar info@seb-mh.nl om kennis te maken.
Heb je toevallig expertise die relevant is voor de aanleg van zonnevelden? Meld je dan aan voor onze Expertiselijst Zonnevelden. Deze lijst bieden wij aan gemeenten aan wanneer zij zonnevelden aanbesteden.
Waarmee helpt SEB-MH?
SEB-MH is gesprekspartner voor bedrijven over de energietransitie. Wij bieden onze hulp aan op drie gebieden, die een grof stappenplan voor verduurzaming vormen: eerst besparen, dan opwekken en ten slotte omschakelen.
Lees verder over:
Nee, wat ons betreft geeft collectieve inkoop een te minimaal voordeel qua prijs en organisatie, dus hebben wij voorkeur voor individuele installaties.
Wat we wel doen, is collectieve verduurzamingsinitiatieven begeleiden. We werken bijvoorbeeld aan een collectieve subsidieaanvraag op bedrijventerrein Gouwestroom en een collectieve aanpak verduurzamingsaanpak op twee bedrijventerreinen in Zuidplas.
Jazeker. Groene daken werken verkoelend en in die zin energiebesparend voor airco. Je kunt ze bovendien combineren met zonnepanelen.
We hebben leveranciers in ons netwerk die groene daken kunnen aanleggen.
Dat doen we graag. We checken of de prijs realistisch is (prijs-kwaliteitsverhouding) en of de leveringsvoorwaarden in orde zijn. We kunnen er eventueel een extra offerte naast leggen van een leverancier uit ons netwerk.
We denken ook graag mee, zodat je niets over het hoofd ziet. Heb je bijvoorbeeld al een verzekeraar gevonden en houd je daarbij rekening met scope 12 – het doormeten van de panelen?
Samenwerking met energiecoöperaties
Zonnepanelen zijn het effectiefst als je de energie zelf gebruikt. Het kan zijn dat je niet je hele dak nodig hebt om in je eigen energiebehoefte te voorzien. De rest kan dan ter beschikking worden gesteld aan een energiecoöperatie.
We zien energiecoöperaties als een van onze leveranciers van zonnepanelen.
Zonnepanelen zijn het gunstigst als je voor jezelf produceert. Het kan ook een verdienmodel zijn om energie aan het net te leveren. Maar je kunt ook je restdak ter beschikking stellen aan een energiecoöperatie.
Dit is goed voor je MVO en je krijgt een vergoeding voor de huur van je dak. Bovendien kan een energiecoöperatie het regelwerk voor het plaatsen van je overnemen.
Over SEB-MH
SEB-MH is opgericht voor ondernemers door ondernemers. We zijn een gesprekspartner met expertise om jouw verduurzamingsopties op een rij te zetten, zodat je niets over het hoofd ziet.
Daarbij hebben wij geen commercieel belang. We worden gefinancierd door ondernemersverenigingen, duurzaamheidsplatforms en overheden uit de regio.
De Rabobank ondersteunt ons door faciliteiten te bieden zoals een vergaderruimte en een plek waar onze kick-off plaatsvond.