Energieopwekking

Zonnepanelen op je dak is financieel een no-brainer, maar de realisatie heeft nog wat voeten in de aarde. SEB-MH denkt mee over verzekeringen, netcapaciteit en eventuele samenwerking met een energiecoöperatie en helpt bij de aanvraag van subsidies. Ook bij windenergie denken we met je mee.

Nuttig en noodzakelijk

Naast dat zonnepanelen een rendabele investering zijn, stuurt de overheid steeds meer met verplichtingen. Per 1 juli valt de installatie onder de verplichte maatregelen om energie te besparen voor bedrijven met een jaarlijks gebruik vanaf 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas. Per 2025 zijn ze verplicht bij renovatie of nieuwbouw van bedrijven met daken groter dan 250 vierkante meter. 

SEB-MH heeft de expertise om een businesscase en legplan voor zonnepanelen te maken en offertes aan te vragen en deze te vergelijken. Onze goede contacten met Stedin betekenen dat we op de hoogte zijn van de  laatste ontwikkelingen op het energienet.

Ten slotte zijn wij groot voorstander van volledige dakbenutting. Jouw energiebehoefte gaat voor, maar als jij dak ‘over’ hebt, begeleiden wij graag een samenwerking  met een energiecoöperatie voor het resterende deel.

Vrijblijvende check

Wil jij eens kijken wat er mogelijk is? Afspraken maken met jouw verhuurder? Collectief opwekking oppakken? Of jouw kantoor naar energielabel C krijgen? Neem vrijblijvend contact met ons op.