Al 40 bedrijven ondersteund door SEB-MH

Eind 2022 is het Servicepunt Energietransitie Bedrijven Midden-Holland (SEB-MH) gestart. Sindsdien hebben de consulenten van SEB-MH al ca. 40 bedrijven en een paar bedrijventerreinen verder geholpen met hun verduurzamingsopgave.

Bij ongeveer de helft van de bedrijven zijn zonnepanelen geadviseerd en kon een legplan worden aangeleverd. Gezamenlijk gaat het hierbij om bijna 4500 panelen en ongeveer 1,8 MW aan vermogen. Dit soort projecten hebben enige doorlooptijd, maar de eerste projecten zijn inmiddels gerealiseerd. Ook op het gebied van energiebesparing zijn inmiddels zo’n 10 bedrijven verder geholpen om de energierekening verder terug te brengen.

Het team van SEB-MH heeft inmiddels bij verschillende bedrijventerreinverenigingen en parkmanagers voorlichting gegeven. Bij een aantal wordt nu gekeken naar een vorm van collectieve uitvoering.

Kortom, de kop is eraf en SEB-MH voorziet duidelijk in een behoefte.

Kickstart voor je onderneming

SEB-MH neem twee van de grote knelpunten voor ondernemers om te verduurzamen weg: tijd en gedoe. De consulenten van SEB-MH geven kosteloos en onafhankelijk advies. SEB-MH helpt bedrijven met het op een rij zetten van de opties om energie te besparen; zoekt naar beschikbare subsidies en fiscale regelingen voor het opwekken van energie; en schakelt met de netbeheerder, verzekeraar, pandeigenaar en gemeente. Zo krijg jij een kickstart voor de verduurzaming van jouw bedrijf.

Heb je een vraag over verduurzaming of wil je daarbij ondersteund worden? Stuur een mailtje naar info@seb-mh.nl en wij kijken hoe we je kunnen helpen.

Niels Fluitman duurzaamheidsconsulent SEB-MH

Niels Fluitman

Binnen het team coördineert Niels de aanpak en begeleidt hij de bedrijven direct op hun weg naar verduurzaming. Hij staat paraat om ondernemers wegwijs te maken in de wet- en regelgeving van energiebesparing en -opwekking. Hij heeft ervaring met verduurzaming van verschillende bedrijventerreinen waaronder de Schiedamse Haven en het ZKD terrein in Den Haag, naast zijn rol bij SEB-MH is hij actief als projectleider bij de gemeente Amsterdam.

nielsfluitman@seb-mh.nl
Ton Vreeburg duurzaamheidsconsulent SEB-MH

Ton Vreeburg

Sinds een aantal jaren is Ton actief in het adviseren van bedrijven, VvE’s en instellingen over duurzame opwek van energie met zonnepanelen en de toepassing van verschillende besparingsmaatregelen. Ton heeft een achtergrond in strategievorming, R&D/productontwikkeling en hands-on executie bij partijen als KPN en Akzo Nobel. Binnen het team zet hij zich met name in op de realisatie van zon op dak.

tonvreeburg@seb-mh.nl
Robèrt Smits duurzaamheidsconsulent SEB-MH

Robèrt Smits

Robèrt is actief op het gebied van energiebesparing maar draagt ook graag bij voor duurzame opwek. Hij heeft brede praktische ervaring bij bedrijven in het Rijnmond gebied, beleidsmatig als wethouder duurzaamheid van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en inhoudelijk als teamleider duurzaamheid en circulariteit bij ingenieursbureau Movares. Hij helpt bedrijven op weg in de gehele aanpak van verduurzaming. Robèrt is tevens Energieprestatie Adviseur Woningen (NTA8800) en Gebouwen (in opleiding).

robertsmits@seb-mh.nl